Eenvoudig DSM-classificaties opzoeken met Gids voor de huisartsenpraktijk

Verwijst u vanuit een huisartsenpraktijk patiënten door naar de Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ? Dan maakt u daarbij gebruik van DSM-classificaties. Met de zojuist verschenen Gids voor de huisartsenpraktijk: DSM-5® van prof. dr. Michiel W. Hengeveld kunt u op eenvoudige wijze classificaties, ICD- en ICPC-codes opzoeken.
Eenvoudig en efficiënt DSM-classificaties opzoeken
Als een huisarts een patiënt wil verwijzen naar de ggz moet er sprake zijn van een DSM-benoemde psychische stoornis, anders wordt deze zorg niet door de zorgverzekering vergoed. De psychische stoornis moet worden vermeld in de verwijsbrief met bijvoorbeeld een DSM-code. Met dit boek helpt Michiel Hengeveld de huisarts en praktijkondersteuner ggz (POH-GGZ) bij het kiezen van een DSM-classificatie en de bijbehorende ICD-9-code.
Spoorboekje bij de DSM-5 én de DSM-IV
Gids voor de huisartsenpraktijk: DSM-5 bevat overzichtelijke beslisbomen waarmee u op systematische wijze tot de meest waarschijnlijke classificatie komt. Het boek verwijst steeds naar de corresponderende hoofdstukken in het Beknopt overzicht van de criteria van de DSM-5®, waarin u een meer uitgebreide beschrijving van de stoornis vindt. Deze praktische gids is als een spoorboekje bij zowel de DMS-5 als de DSM-IV. U hoeft dus niet te wachten op de implementatie van de DSM-5, maar u kunt de gids meteen gebruiken.
Met ICD- en ICPC-coderingen
Bij elke DSM-stoornis in het boek is de code van de International Classification of Diseases (ICD) opgenomen. Daarnaast bevat de gids een lijst met codes van het classificatiesysteem International Classification of Primary Care (ICPC). Met de conversietabel in dit boek kunt u snel opzoeken bij welke ICPC-codering een DSM-stoornis aansluit. Ook bevat het boek een handige lijst met psychiatrische begrippen.
Lees meer en bestel de Gids voor de huisartsenpraktijk: DSM-5 >>