Kom in november naar 4 bijzondere symposia voor GGz-professionals

Vraagt u zich ook af wat de invoering van de DSM-5 voor u betekent? Wordt u in uw werk geconfronteerd met lijden en wilt u zich eens onderdompelen in alle aspecten van dit lijden? Bent u op zoek naar een betere manier om naastbetrokkenen te ondersteunen? Of wilt u ontdekken hoe u de therapeutische relatie kunt verbeteren? Schrijf u dan in voor een van de congressen die Lemion en Boom uitgevers Amsterdam in de week van 22 tot en met 25 november organiseren voor GGz-professionals. Dit kunt u verwachten:
Dinsdag 22 november
Van DSM-IV-TR naar DSM-5
Weten we het nou echt op 1 januari 2017?
Het symposium ‘Van DSM-IV-TR naar DSM-5’ geeft therapeuten die zich (nog) niet helemaal ingevoerd voelen in de fijne kneepjes van het systeem, een steun in de rug. Onder voorzitterschap van Theo Ingenhoven wordt op bondige wijze inzicht gegeven in het hoe en waarom van het classificatiesysteem en worden handvatten aangereikt om adequaat te declareren.
Woensdag 23 november
Leren lijden
Omgaan met leed, vermijding en disfunctionele cognities.
Dit symposium ‘Leren lijden’ is bedoeld om uw kennis over het ‘wat en hoe’ van menselijk lijden op te frissen. Onder voorzitterschap van Frits Milders nemen zes prominente sprekers u mee langs de belangrijkste aspecten van het thema: psychologisch, filosofisch, existentieel; bij kinderen, volwassenen en ouderen. En natuurlijk krijgt u handvatten aangereikt waarmee u in uw dagelijkse praktijk het lijden een vriendelijker gezicht kunt geven.
Donderdag 24 november
Niet alleen!
Naastbetrokkenenbeleid & systeemtherapie samen beter af.
Het symposium ‘Niet alleen!’ gaat onder voorzitterschap van Erwin van Meekeren van start met een bespreking van de nieuwe generieke module ‘Samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek’. Steeds gaat het tijdens dit symposium over hernieuwde en vernieuwde visies op het vak. Dit met het oog op hoe patiënten, hun naasten en GGz-professionals kunnen samenwerken om gewenste doelen te bereiken ter bevordering van verbondenheid, binnen en buiten de spreekkamer.
Vrijdag 25 november
Scheuren en breuken
De ziel van het vak: behoud van contact!
De therapeutische relatie is een essentieel aspect van succes in behandeling. Deze relatie wordt om allerlei redenen bedreigd door breuken. Scheuren en breuken zijn altijd onderdeel van relaties tussen mensen. Verdieping in relaties ontstaat door je uit te spreken, risico’s te nemen: risico’s met de kans op een breuk. Het vermogen tot herstel is cruciaal voor het onderhouden van relaties, ook van de therapeutische relatie! Deze bijeenkomst is het vervolg op het zeer drukbezochte symposium ‘De Ziel van het Vak, contact maken’ dat eind 2015 plaatsvond in Amersfoort.
Over Lemion
Lemion is als zelfstandige congresorganisatie voortgekomen uit Benecke, medische educatie en communicatie te Amsterdam en presenteert een palet van postacademische bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg. Lemion staat voor zorg, ervaring, vernieuwing en slagkracht.