Het nummer begint met een artikel van Colin van der Heiden 'Over de behandeling van angst'. Met als subtitel — ja, daar komt het — 'Doen we de goede dingen en doen we de goede dingen goed?' Het betreft een bewerking van zijn oratie die hij uitsprak op 1 juli 2017 bij de aanvaarding van zijn bijzondere leerstoel Geestelijke Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zie ook het gratis artikel. 
De bijdrage van Kees Korrelboom, Tonnie Staring en Renée van Loon met de titel 'Verbetering van zelfwaardering verlaagt paranoïde ideatie bij patiënten met angststoornissen: Effecten van comet en EMDR "rechtsom"' gaat in op de vraag of en hoe twee in de praktijk al bekende interventies via het beïnvloeden van de zelfwaardering paranoïde ideatie doen afnemen. 
Agnes van Minnen, Rianne de Kleine en Lotte Hendriks geven in het derde artikel van dit nummer van Dth aan wat je als behandelaar kunt doen om een behandeling van PTSS te laten werken. Ondanks het feit dat we kunnen beschikken over een effectief gebleken protocollaire exposurebehandeling voor PTSS, waarvan de uitvoering dikwijls succesvol verloopt, kunnen er toch moeilijkheden optreden. Overigens is dit artikel een voorpublicatie uit Keijsers, van Minnen, Verbraak, Hoogduin en Emmelkamp (redactie), Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten, dat in juni 2017 bij Boom uitgevers Amsterdam zal verschijnen.
 
Kort en Bondig
In de rubriek Kort en Bondig een bijdrage van Eva de Hullu, Esther Sportel, Maaike Nauta en Peter de Jong over een randomized controlled trial naar het effect van cognitieve bias modificatie en cognitieve gedragstherapie als vroege interventie voor jongeren met sociale angst of faalangst.
Zoals gewoonlijk eindigt het nummer met een boekrecensie. Gerard Lohuis geeft zijn mening over het boek Werken met hoofd, hart en handen: Kracht van de sociale professional van Marco Brok en Eveline Vollbracht.