16-19 november: Week van de werkstress

Een op de zeven werknemers heeft last van werkstress. Mensen met (chronische) werkstress lopen risico een burn-out of andere psychische klachten te ontwikkelen. Tijdens de Week van de werkstress, van 16 tot en met 19 november 2015, is er extra aandacht voor dit onderwerp: bedrijven organiseren activiteiten voor hun medewerkers en er zijn verschillende bijeenkomsten. Maar wat kun je zelf doen om stress te voorkomen of te verminderen?
Met deze boeken ben je niet afhankelijk van je werkgever, maar maak je zelf korte metten met je stress.
Hoe groen is jouw gras? Als je (soms) baalt van je baan
Ben je uitgekeken op je werk? Gefrustreerd over je baas? Ontevreden over je salaris? Een nieuwe baan is niet altijd de oplossing. Hoe groen is jouw gras? laat zien dat je je werk met slimme bijsturingen zelf leuker kunt maken. Het helpt je bovendien om gezonder te denken en op die manier je frustratie en angst te bestrijden.
Succes met je stress
Dit boek besteedt uitgebreid aandacht aan de invloed die stress heeft op de fysiologie en psyche van de mens. Met Succes met je stress meet je je eigen stressniveau met zelftests, en krijg je meer inzicht in hoe je functioneert en wat je kunt verbeteren. Beproefde antistress-methoden als Rationele Emotieve Therapie (RET) en Kernkwadranten leren je op een rationele manier je stress te hanteren en te beheersen, zodat je een evenwichtiger leven kunt leiden.
Mindfulness op het werk
Mindfulness op het werk van Pieternel Dijkstra biedt een effectieve methode die je helpt om bewust om te gaan met veranderingen op het werk en de emoties en conflicten die daarmee gepaard gaan. Met behulp van technieken uit de Mindfulness en de Acceptance and Commitment Training (ACT) leer je om, in alle hectiek van het werk, je waarden trouw te blijven en met bevlogenheid te blijven werken. Het resultaat: je wordt niet langer geleefd, maar bepaalt zelf de richting van je leven en je werk.
Compassie als sleutel tot geluk - Voorbij stress en zelfkritiek
Stress is niet altijd het resultaat van factoren van buitenaf: vaak wordt het veroorzaakt doordat wij hoge eisen aan onszelf stellen. Compassie als sleutel tot geluk laat zien dat je door zelfcompassie te ontwikkelen de balans terug kan vinden. Daarmee verander je chronische stress in gezonde stress en is er weer ruimte voor vitaliteit, plezier en spel. Ook in je werk.
Bekijk meer boeken over stress in onze webshop >>