Boekpresentatie: Therapiewinst
Op 15 juni presenteren wij het boek Therapiewinst: de waarde van psychologische behandeling. De Britse auteur David M. Clark is persoonlijk aanwezig bij de boekpresentatie en therapeuten en cliënten delen hun ervaringen. Marjan ter Avest van MIND en vertegenwoordigers van het ministerie VWS nemen het boek op deze dag in ontvangst.

Ggz geen kostenpost, maar een investering
De boodschap van Therapiewinst is duidelijk: de ggz moet niet als kostenpost maar juist als investering worden gezien. Een investering die zich dubbel en dwars terugverdient door minder vraag naar andere en vaak duurdere zorg, minder arbeidsverzuim en arbeidsongeschiktheid, minder uitkeringen, minder criminaliteit en betere prestaties op school en werk. Iedere euro die aan de ggz wordt besteed, verdient zichzelf dubbel terug.
Voor wie is de boekpresentatie toegankelijk?
De boekpresentatie is toegankelijk voor behandelaren, cliënten, politici, onderzoekers, journalisten, ggz-professionals en andere geïnteresseerden.
Hoe kan ik me aanmelden?
De boekpresentatie vindt plaats op 15 juni in de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Kosten bedragen €15,- inclusief een exemplaar van Therapiewinst (t.w.v. € 24,50). Het aantal plaatsen is beperkt. Meld u aan voor de boekpresentatie van Therapiewinst via de VGCt.
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Op maandag 18 juni neemt Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het boek Therapiewinst in ontvangst.
Pleidooi voor adequate geestelijke gezondheidszorg
Wie zijn been breekt, wordt meteen behandeld. Wie daarentegen in geestelijke nood verkeert, krijgt maar in één op de drie gevallen de behandeling die hij nodig heeft. Dit is niet alleen kwalijk voor de persoon om wie het gaat maar is ook belastend voor onze maatschappij, aldus econoom Richard Layard en psycholoog David M. Clark. Zij schreven daarom het boek Therapiewinst dat een vurig en overtuigend pleidooi is voor een adequate geestelijke gezondheidszorg.
Productiever als psychische problemen eerder worden behandeld
De Nederlandse geestelijke gezondheidszorg (ggz) doet het relatief goed. In vergelijking met andere landen wordt onze ggz gekenmerkt door redelijk goede betaalbaarheid en door goed opgeleide en competente professionals. Maar het kan en moet beter: wachttijden voor jeugd en volwassenen zijn veel te lang, en hulpverleners zijn overbelast met te hoge caseloads en administratieve lasten. Psychische problemen komen veel meer voor dan de meeste mensen (en politici) denken en helaas worden de problemen niet altijd herkend. Veel mensen kunnen gelukkiger en productiever worden als hun psychische problemen eerder en beter worden behandeld. Verder is er nog veel onbekend over wat goede psychologische zorg een samenleving kan opleveren. Daarmee doet Nederland zichzelf tekort.
Niet in de gelegenheid om naar de boekpresentatie te gaan?
Reserveer het boek Therapiewinst nu online en ontvang het boek na verschijning als eerste in huis.