Kenniscongres Stoornissen

Bij één op de veertien kinderen in Nederland is er sprake van een stoornis die het leven beïnvloedt. En veel mensen krijgen daarmee te maken: ouders, docenten, hulpverleners en soms ook justitie. Er zijn veel verschillende stoornissen en dat maakt een goede diagnostiek niet gemakkelijk. Daarnaast zijn er allerlei visies en inzichten over de aanpak van de diverse stoornissen.
Het doel van het Kenniscongres Stoornissen is om u in één dag bij te praten over de verscheidenheid en inzichten van en rondom stoornissen. Of het nu gaat over ADHD, angst, Autismespectrumstoornissen, borderline-persoonlijkheidsstoornis, eetstoornissen, ODD/CD, psychose of depressie: u krijgt tijdens dit congres ruime informatie die u direct kunt gebruiken in uw werk, of dat nu op school is of in een hulpverlenende omgeving.
Het plenaire programma van het 2e Kenniscongres Stoornissen staat in het teken van DSM-5, de nieuwste uitgave van het classificatiesysteem voor psychische stoornissen. Wat betekent DSM-5 voor uw werk? Welke kansen en uitdagingen biedt het u? Maar ook: wat zijn de valkuilen van DSM-5? Welke ziektebeelden dreigen tussen wal en schip te vallen? Gerenommeerde sprekers vertellen u er alles over.
Uitgeverij Boom is op het Kenniscongres Stoornissen aanwezig met een stand. Hier kunt u uw exemplaar van de DSM-5 alvast reserveren.
Lees meer >>